Basisschool De Driehoek 
 

Missie / visie

Waar staat de school voor

Op basisschool De Driehoek leren wij kinderen het maximale uit zichzelf te halen om tot optimale ontwikkeling te komen. Dit doen wij om kinderen met een reëel zelfbeeld en voldoende zelfvertrouwen naar het voortgezet onderwijs te kunnen laten gaan. Bij De Driehoek staat kleinschaligheid centraal. We zijn ervan overtuigd dat elke leerling bij ons de aandacht en begeleiding krijgt die hij of zij verdient. We vinden het belangrijk om een veilige en vertrouwde omgeving te bieden waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Daarom hebben we bewust gekozen voor kleinschalig onderwijs, waarbij ieder kind gezien wordt en waarbij we veel tijd per kind kunnen investeren.
Wat De Driehoek ook bijzonder maakt, is onze sterke verbondenheid met de natuur. Onze school ligt in het prachtige Griendtsveen, omgeven door groen en rust. We maken veel gebruik van de natuurlijke omgeving in ons onderwijs. Van buitenlessen tot natuurexcursies; we vinden het belangrijk dat kinderen de natuur kunnen ervaren en er in kunnen leren.


Wij werken vanuit onze kernwaarden: EigenheidBetrokkenheid en Persoonlijke ontwikkeling en streven naar het geluk voor ieder kind.

Onze beloftes aan jou, als je naar De Driehoek komt

Wij ontdekken samen met jou jouw talent en willen dit inzetten voor jouw ontwikkeling. Er is ruimte om stil te staan bij wat er bij jou leeft en voor jouw inbreng. Wij praten niet over, maar mét jou, ook als het bijvoorbeeld gaat over het rapport. Jouw ouders, maar eigenlijk ook het hele dorp, zijn bij de school betrokken. Zij vinden het fijn om iets voor school te kunnen doen.

Op onze school wordt je geaccepteerd zoals je bent. Iedereen is welkom. Wij zorgen voor een veilige leeromgeving waar je je geborgen voelt. Het maakt daarvoor niet uit of je 2 of 12 jaar bent. Er is veel aandacht voor iedereen. We zijn oprecht geïnteresseerd in wie jíj bent. Wij stimuleren je te zijn en blijven wie je bent. Op school is alles bespreekbaar en zijn we open en transparant.

Samen met jou stellen wij persoonlijke maar ambitieuze doelen die aansluiten op wat je al kunt en weet. Deze doelen zijn zoveel mogelijk op maat, passend bij jouw tempo en ontwikkeling. In een persoonlijk actieplan worden jouw doelen beschreven. Je krijgt tijd om hier aan te werken op een manier die bij jou past. Zo doe je ervaringen, kennis en vaardigheden op die je in je verdere leven goed kunt gebruiken.